Preview Microsoft Office LTSC 2024

 
 

Novinky
17 III 24 Author: Tým Microsoft

Microsoft nabízí cloudové aplikace Office v rámci Microsoft 365 širokému spektru zákazníků s po celém světě, aby v propojeném světě dosáhli lepších výsledků a pokládá základy pro využití generativní umělé inteligence k tomu, aby se dostali ještě dál.

Existují však stále zákazníci, kteří mají stále specifické požadavky jako například pro specializované zařízení, která nemohou přijímat aktualizace funkcí po celé roky, zařízení pro řízení procesů ve výrobě, která nejsou připojena k internetu, speciální systémy, jako jsou lékařská testovací zařízení, na kterých běží vestavěné aplikace a musí zůstat uzamčeny v čase. Pro tyto zvláštní případy společnost Microsoft nadále nabízí a podporuje kanál LTSC (Office Long-Term Servicing Channel). Proto přichází v dubnu s produktem Office LTSC 2024 ve verzi Preview a komerční verze Office LTSC 2024 a její obecná dostupnost bude následovat později v tomto roce.

Stejně jako předchozí trvalá verze Office bude Office LTSC 2024 obsahovat omezenou podmnožinu hodnoty, kterou najdete v Microsoft 365 Apps a bude stavět na funkcích zahrnutých v minulých verzích. Mezi nové funkce pro Office LTSC 2024 patří:

  • Nové možnosti vytváření schůzek a vylepšení vyhledávání v Outlooku
  • Desítky nových funkcí a funkcí Excelu včetně dynamických grafů a polí
  • Lepší výkon, zabezpečení, přístupnost
  • Office LTSC 2024 se nebude dodávat s aplikací MS Publisher, která se vyřazuje z provozu a s aplikací Microsoft Teams, která je k dispozici ke stažení samostatně.

I když Office LTSC 2024 nabízí mnoho významných vylepšení oproti předchozí verzi Office LTSC, jako místní produkt nenabídne cloudové funkce Microsoft 365 Apps, jako je propojení Microsoft Copilot pro Microsoft 365, spolupráce v reálném čase; automatizace řízená umělou inteligencí ve Wordu, Excelu a PowerPointu nebo cloudové funkce zabezpečení a dodržování předpisů, které poskytují větší jistotu v hybridním světě.

Stejně jako u předchozích verzí bude Office LTSC 2024 stále "trvalá" čili perpetual licence založená na zařízení neboli per Device, podporovaná po dobu pěti let v rámci pevných zásad životního cyklu, souběžně s Windows 11 LTSC, který bude také uveden na trh později v tomto roce.  

Office LTSC je speciální produkt, který se Microsoft zavázal udržovat pro použití ve specifických situacích. Verze 2024 poskytuje pro tyto scénáře podstatnou novou hodnotu funkcí. Aby společnost Microsoft podpořila další inovace v této specializované oblasti, zvýší cenu Office LTSC Professional Plus, Office LTSC Standard, Office LTSC Embedded a jednotlivých aplikací až o 10 % s uvedením produktu v obecnou dostupnost.