Newsletter Azure - říjen 2024

 
 

Hybrid Cloud, Hybrid Cloud, Novinky
01 I 01 Author: Tým Azure

Newsletter Azure - Říjen 2024

Copilot for Microsoft 365 za polovinu ceny!

Představte si, že máte po boku asistenta, který vám nejen ušetří čas, ale i energii.

Copilot for Microsoft 365 zvládne analyzovat data, psát texty a tvořit prezentace – a vy se můžete soustředit na důležité věci, jako je rozhodování a růst vašeho byznysu.

A co je nejlepší? Do 30. 6. 2025 můžete Copilot získat až s 50% slevou! 🤑

👉 35 % sleva při vyplnění formuláře na objednávku od jednoho kusu

👉 15 % sleva navíc při nákupu nad 10 kusů – automaticky započítáno na nové subskripce.

Je to skvělá příležitost, jak zefektivnit svůj pracovní den. Jak by vám asi Copilot mohl pomoci?

Nepropásněte svou šanci na Copilot for Microsoft 365 se slevou až 50 %! (cloud.microsoft)

Azure confidential VMs with NVIDIA Tensor Core GPUs

Azure confidential virtual machines (VMs) s NVIDIA H100 Tensor core GPUs kombinují hardwarově založené ochranné schopnosti pro data v použití confidential VMs založených na 4. generaci AMD EPYCTM procesorů s výkonem NVIDIA H100 Tensor Core GPUs. Umožněním confidential computing na GPUs nabízí Azure zákazníkům více možností a flexibility pro bezpečné a efektivní provozování jejich úloh na cloudu. Tyto VMs jsou ideální pro inferencing, doladění nebo trénování malých až středně velkých modelů, jako jsou Whisper, Stable diffusion a jeho varianty (SDXL, SSD), a jazykové modely jako Zephyr, Falcon, GPT2, MPT, Llama2, Wizard a Xwin.

Azure NCC H100 v5 virtual machines jsou aktuálně dostupné v regionech East US2 a West Europe.

General Availability: Azure confidential VMs with NVIDIA H100 Tensor Core GPUs - Microsoft Community Hub

V5 reservations for Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server

Rezervace jsou nyní dostupné pro Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server V5 instance (jak Intel, tak AMD). Rezervací výpočetních zdrojů můžete výrazně ušetřit ve srovnání s cenami za průběžné platby. S rezervovanou kapacitou Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server se můžete zavázat k jednoletému nebo tříletému období a získat tak výraznou slevu na nákladech na výpočetní výkon—až 65%.

Rezervované instance poskytují větší kontrolu nad vaším rozpočtem, což vám umožňuje lépe spravovat úlohy a předpovídat náklady s předplatnými platbami. Máte také flexibilitu vyměnit nebo zrušit rezervace podle změn vašich obchodních požadavků.

Prepay for Azure Database for PostgreSQL - Flexible Server compute resources with reserved capacity - Azure Database for PostgreSQL - Flexible Server | Microsoft Learn

Automated Patching retirement and replacement with Azure Update Manager

Od 15. září 2027 končí funkce Automated Patching a nahradí ji Azure Update Manager. Azure Update Manager je výkonný nástroj podnikové třídy, který vám umožňuje:

  • Centralizovaná správa aktualizací: Azure Update Manager poskytuje jednotný dashboard, kde můžete zobrazit a spravovat aktualizace napříč celým vaším prostředím, včetně virtuálních strojů, on-premises serverů a dokonce i hybridních scénářů.
  • Přizpůsobení plánů: S Azure Update Manager můžete vytvářet vlastní plány aktualizací na základě potřeb vaší organizace. Ať už preferujete týdenní, měsíční nebo specifické datumové aktualizace, Azure Update Manager vám vyhoví.
  • Zprávy o shodě patchů: Azure Update Manager generuje podrobné zprávy o shodě patchů, které vám pomohou zůstat informováni o stavu aktualizací napříč vaší infrastrukturou.

Azure Update Manager - SQL Server on Azure VMs | Microsoft Learn

Java on Azure Container Apps

Nyní můžete využít spravované Java komponenty pro bezproblémovou komunikaci mezi aplikacemi. Vylepšete své monitorovací a diagnostické zkušenosti se spravovaným Spring Boot Admin, dynamickým loggerem a vestavěnými Java metrikami v Azure Monitor.

Java, Azure Container Apps, GA, Generally Available (microsoft.com)

VMSS Automatic Instance Repairs – Reimage, Restart Repair Actions

Automatické opravy instancí pomáhají Virtual Machine Scale Set dosáhnout vysoké dostupnosti aplikací tím, že automaticky detekují a obnovují nezdravé VM instance za běhu.

Nyní máte možnost si vybrat mezi Replace, Reimage (Nové) nebo Restart (Nové) jako výchozí opravnou akci prováděnou v reakci na signál "Unhealthy" aplikace. Tyto nové možnosti poskytují méně invazivní opravný proces, zajišťující vyšší dostupnost aplikací a zároveň zachování vlastností a metadat VM pro zákazníky s citlivými úlohami.

Automatic instance repairs with Azure Virtual Machine Scale Sets - Azure Virtual Machine Scale Sets | Microsoft Learn

Váš TD SYNNEX azure tým