Newsletter Azure - září 2024

 
 

Hybrid Cloud, StayConnected
01 I 01 Author: Tým Azure

Azure Red Hat OpenShift nyní podporuje clustery až do 250 nodes

Azure Red Hat OpenShift (ARO) udělal významný krok vpřed v oblasti škálovatelnosti, nyní podporuje clustery až do 250 nodes. Tento výrazný nárůst z předchozího limitu 62 nodes otevírá nové možnosti pro podniky provozující velké Kubernetes workloady.

Zvýšená škálovatelnost byla dosažena implementací více IP adres na jeden cluster load balancer. Tato funkce umožňuje lepší distribuci síťového provozu a zlepšený celkový výkon. Dále jsme optimalizovali proces nasazení pro velké clustery, včetně doporučení pro infrastrukturu uzlů, aby bylo zajištěno plynulé fungování ve velkém měřítku.

Podívejte se na náš komplexní průvodce, kde se naučíte, jak efektivně nasazovat a spravovat tyto velkoobjemové clustery. Pokrýváme osvědčené postupy, poskytujeme podrobné pokyny krok za krokem a sdílíme reálný případ použití, který vám pomůže plně využít tuto novou schopnost.

Scaling New Heights: Azure Red Hat OpenShift Now Supports 250 Nodes - Microsoft Community Hub

Workspaces v Azure API Management

Microsoft oznamujeme obecnou dostupnost funkcionality workspaces v Azure API Management! Workspaces umožňují organizacím spravovat API produktivněji, bezpečněji a spolehlivěji pomocí federovaného přístupu.

Workspaces přinášejí nový stupeň autonomie pro API týmy, což jim umožňuje rychleji, spolehlivěji, bezpečněji a produktivněji vytvářet, spravovat a publikovat API v rámci služby API Management. Poskytnutím izolovaného administrativního přístupu a API runtime, workspaces posilují API týmy, zatímco tým správy API platformy si udržuje dohled nad centrálním monitorováním, prosazováním API politik a dodržováním předpisů a publikováním API pro snadné vyhledávání prostřednictvím sjednoceného vývojářského portálu.

Announcing General Availability of Workspaces in Azure API Management - Microsoft Community Hub

Azure NetApp Files úložiště s cool access pro všechny úrovně služeb

S funkcí cool access mohou nyní vaše kapacitní fondy na standardní úrovni služeb, stejně jako svazky vytvořené v kapacitních pooly na prémiové a ultra úrovni služeb, transparentně ukládat data nákladově efektivněji na Azure úložné účty na základě jejich vzoru přístupu.

Funkce cool access poskytuje možnost konfigurovat kapacitní pool s cool access, který transparentně přesouvá chladná (zřídka přistupovaná) data na Azure úložný účet, aby se snížily celkové náklady na úložiště. Dojde k rozdílu v latenci přístupu k datům, protože datové bloky mohou být přenášeny na Azure úložný účet. Funkce cool access poskytuje možnosti pro "coolness period", které optimalizují dny, kdy se zřídka přistupovaná data přesunou do cool tier a náklady na přenos dat, na základě vašeho pracovního zatížení a vzorů čtení/zápisu. Funkce "coolness period" je poskytována na úrovni svazku.

V nastavení replikace mezi regiony nebo zónami lze nyní cool access konfigurovat také pouze pro cílové svazky, aby byla zajištěna ochrana dat. To vám poskytuje úspory nákladů bez jakéhokoli vlivu na latenci u zdrojových svazků.

Manage Azure NetApp Files storage with cool access | Microsoft Learn

Dedikované log analytics tabulky v Application Gateway

Application Gateway nyní nabízí obecnou dostupnost pro ukládání logů v dedikované log analytics tabulce. S dedikovanou log analytics tabulkou si zákazníci mohou zvolit použití specifické tabulky pro zdroj místo stávající Azure Diagnostic tabulky.

V režimu specifickém pro zdroj jsou v zvoleném workspace vytvořeny jednotlivé tabulky pro každou kategorii vybranou v diagnostickém nastavení. Tento nový režim vám pomůže s lepšími možnostmi dotazování na logy a současně sníží latenci při ingestování a časy dotazů.

Diagnostic logs - Azure Application Gateway | Microsoft Learn

Váš TD SYNNEX Azure tým