Změny v licencování Azure Information Protection

 
 

Modern Workplace
18 II 24 Author: Tým Microsoft

Rádi bychom vás informovali o důležité změně v nabídce licenčních plánů Azure Information Protection (AIP).  

Od ledna 2024 již není možné zakoupit nové samostatné předplatné AIP Plan 1. Toto rozhodnutí je součástí strategie modernizace a integrace AIP do služby Microsoft Purview Information Protection a Microsoft 365, která nabízí pokročilé možnosti klasifikace, označování a ochrany dat. 

Microsoft informoval zákazníky o nadcházejícím ukončení doplňku AIP Unified Labeling pro Office v dubnu 2024 prostřednictvím příspěvků v centru zpráv v dubnu 2023 a nadále doporučuje migraci na ekvivalentní nebo lepší funkce ochrany informací, které jsou integrovány přímo do Microsoft 365. 

Proč byl AIP P1 samostatně odstraněn z ceníku v lednu 2024?  

Odstranění samostatného plánu AIP P1 z ceníku je krokem v procesu migrace zákazníků na předplatná, které zahrnují Microsoft Purview Information Protection. AIP byl původně vytvořen pro použití na desktopu/v místní síti s klientem ke stažení.  

Nativní označování a další možnosti klasifikace a ochrany, které jsou v AIP, jsou součástí předplatných plánů a nabídek, které zahrnují Microsoft Purview Information Protection: 

  • Microsoft 365 Business Premium
  • Microsoft 365 E3/ E5
  • Microsoft 365 E5 Information Protection and Governance
  • Office 365 E3/ E5
  • Enterprise Mobility and Security E3/ E5
  • Microsoft 365 F3 

 FAQ: 

Jaký to má dopad? 

Samostatná SKU jsou odstraněna z ceníků CSP, což znamená, že partneři již nebudou moci zakoupit nová předplatná pro tuto nabídku. Partneři mohou nadále používat stávající nebo dříve zakoupená předplatná vč. možnosti navyšovat počty. 

Které segmenty zákazníků to ovlivní? 

Tyto změny se týkají všech segmentů zákazníků: komerční, malé a střední podniky (SMB), akademické, vládní a neziskové/charitativní organizace. 

Tato změna je klíčovým krokem v naší strategii poskytovat zákazníkům modernější a integrovanější řešení pro ochranu jejich dat. Děkujeme za vaši pokračující podporu a spolupráci, a těšíme se na další úspěchy, které společně dosáhneme.