Microsoft od 1.1.2024 v CSP pro komerční sektor automaticky převádí původní model Legacy do modelu NCE

 
 

Modern Workplace
01 XI 23 Author: Tým Microsoft

Od 1. ledna 2024 budou všechny licence CSP Legacy s končícím úvazkem automaticky migrovány ze strany společnosti Microsoft do licenčního modelu CSP NCE. 

Důrazně doporučujeme převést licence vašich zákazníků do NCE ještě před jejich automatickým převodem ze strany Microsoft. 
Samotný převod a jeho načasování tak bude zcela ve vašich rukách a předejdete případnému neočekávanému automatickému převodu licence. 

Během migrace budou všechny stávající závazky vašich zákazníků převedeny na roční úvazek s pravidelností fakturace zachovávající původní podmínky. Pokud bude zákazník vyžadovat měsíční závazek, bude třeba migraci provést ručně dříve, než dojde k automatickému převodu do CSP NCE. 

Na co je důležité myslet? 

  • V případě požadavku na závazek měsíční je nezbytné provést převod do NCE ručně. Jednoduše vytvořte novou objednávku NCE s měsíčním závazkem a licence Legacy pozastavte. Automaticky bude převedeno vždy jen do ročního závazku! 
  • Při ručním převodu licencí z Legacy do NCE bude nevyužité období všech pozastavených licencí Legacy automaticky dobropisováno během následujícího cyklu. 
  • Po automatickém převodu licencí budete mít sedmidenní okno pro úpravu počtu, závazku či zrušení licencí, stejně, jako při zcela nové objednávce CSP NCE. 
  • Migrace proběhne bez potřeby provádět jakékoli akce na straně tenanta vašeho zákazníka. Nebude docházet k omezení služeb a všechny licence aktivních uživatelů v tenantu budou bez problému pokračovat v platnosti. 

 microsoft.cz@tdsynnex.com