Důležité změny v názvu produktu: Microsoft Azure Active Directory se stává Microsoft Entra ID

 
 

Modern Workplace
14 VIII 23 Author: Tým Microsoft

Co to znamená pro vás? 

Od srpna 2023 prosím aktualizujte svůj obsah a aktiva s novým názvem a ikonou produktu. K tomu vám poslouží naše sada pro přejmenování. 

 Co je Microsoft Entra? 

Microsoft Entra je rodina produktů pro identitu a přístup, kterou jsme představili v květnu 2022. Od tří původních produktů – Azure AD, Permissions Management a Verified ID – jsme rozšířili nabídku na osm, včetně ID Governance, Workload ID a External ID. 

 Proč dochází ke změně názvu na Microsoft Entra ID? 

S rozšířením Microsoft Entra do kategorie Security Service Edge (SSE) a s uvedením dvou nových produktů sjednocujeme identitu a přístupové portfolio pod značkou Microsoft Entra. Tato změna zjednoduší zážitek bezpečného přístupu pro zákazníky a umožní nám lépe prezentovat naši hodnotu v oblasti bezpečnosti identity pro více cloudů a platforem. 

 Pro zákazníky žádné další kroky nejsou nutné! 

Změna názvu nijak neovlivní vlastnosti, API, PowerShell Cmdlet, URL pro přihlášení či vývojářské nástroje. Všechny nasazení a integrace budou fungovat bez přerušení. 

 Cenová politika a licencování zůstává beze změn 

Všechny stávající cenové plány a licencování zůstávají stejné. 

  • Microsoft 365 Business Premium, E3, E5 plány a EMS budou nadále zahrnovat Microsoft Entra ID. 
  • Nové názvy SKU – Microsoft Entra ID Free, Microsoft Entra ID P1 a Microsoft Entra ID P2 – budou dostupné od 1. září 2023. 

 Plán změn 

Od 20. června 2023 uvidí zákazníci oznámení v portálech Entra, Azure a Microsoft 365 a na dalších místech, kde interagují s Azure AD. Kompletní změna názvu v rozhraních pro zákazníky bude dokončena do konce roku 2023.