Newsletter Azure - Červen 2024

 
 

Hybrid Cloud
31 V 24 Author: Tým Azure

The availability of Azure compute reservations will continue until further notice

Původně plánované ukončení k 1. lednu 2024 bylo změněno a nyní je možné vyměňovat rezervované instance Azure pro Azure Virtual Machine, Azure Dedicated Host a Azure App Service až do odvolání.

Můžete pokračovat ve výměně vašich rezervovaných instancí, dokud Vás Microsoft znovu neupozorní, což bude nejméně 6 měsíců předem. Navíc všechny rezrevované instance zakoupené během tohoto prodlouženého přechodného období si zachovají právo na jednu další výměnu po skončení tohoto období.

The availability of Azure compute reservations will continue until further notice | Azure updates | Microsoft Azure

Azure NetApp Files support for large volumes up to 500TiB in size

Azure NetApp Filesnyní umožňuje vytváření nových svazků o velikosti od 50TiB do 500TiB. Funkce velkých svazků Azure NetApp Files nyní také podporuje replikaci mezi zónami a mezi regiony.

What's new in Azure NetApp Files | Microsoft Learn

VM Hibernation for General Purpose VMs

Hibernace VM pro general purpose je nyní dostupné ve všech regionech. Hibernace je podporována jak na operačních systémech Linux, tak Windows. Tato funkce vám umožňuje hibernovat VM, aby se snížily náklady na výpočetní výkon. Když hibernujete VM, Azure uloží stav VM v paměti na OS disk a uvolní VM. V důsledku toho nemusíte platit za VM, když je v hibernaci, a platíte pouze za přidružené úložné a síťové zdroje VM. Když později VM spustíte, aplikace a procesy, které předtím běžely, pokračují od místa, kde předtím skončily, což vám umožňuje rychle navázat na práci tam, kde jste skončili. Tuto funkci můžete použít na stávajících i nových VM.

Hibernation overview - Azure Virtual Machines | Microsoft Learn

Ubuntu 24.04 LTS for Azure Virtual Machines

Ubuntu 24.04 LTS, známý také jako „Noble Numbat“, je vybavený Linuxovým jádrem verze 6.8 a systemd verze v255.4. Nabízí nové funkce, zlepšený výkon, podnikovou bezpečnost a rozšířenou podporu pro .NET 8. Image Ubuntu 24.04 LTS je dostupný na Azure Marketplace.

Canonical releases Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat