Převody NCE předplatných během trvajícího závazku

 
 

Novinky, Modern Workplace, Modern Initiative
24 VII 24 Author: Tým Microsoft

Rádi bychom vás informovali o nové možnosti převodu existujících NCE subskripcí mezi partnery a distributory, kterou představil Microsoft.
Hlavní body
  • Převod mezi partnery/distributory: Zákazník může kdykoliv, i v průběhu závazku, změnit svého dodavatele (partnera). Rovněž partner má možnost změnit svého distributora.
  • Závazky zákazníků: Pro zákazníka se z pohledu závazků nic nemění. Ty zůstávají beze změny, takže nejde o možnost, jak závazek zkrátit.
  • Schválení převodu: Převod může a nemusí být schválen druhou stranou (distributorem) a může mít finanční dopady, zejména u předplacených závazků na 1 nebo 3 roky. U ročních závazků s měsíční fakturací by problémy nastat neměly.
Důležité informace
Zákazník by měl převod důkladně projednat se svým stávajícím dodavatelem, neboť může být vázán konkrétní smlouvou s partnerem, a podmínky se mohou lišit. V podstatě se jedná pouze o změnu fakturačního kanálu v průběhu stávajícího závazku.
 
Dobropisy a přefakturace
Pokud převod proběhne v období, které již bylo v rámci měsíční či roční fakturace předplaceno, jeho nevyužitá část je původnímu prodejci dobropisována.
 
Rizika a výhody
  • Rizika: Ani u ročního závazku nemáte úplnou jistotu, že zákazník nebude během trvání hledat nového dodavatele.
  • Výhody: Možnost získat nové zákazníky i během trvání jejich stávajícího závazku. Převod licencí umožňuje přenášet i existující subskripce jako např. Office 365 E3 včetně Teams edic, což eliminuje jakékoliv znevýhodnění pro nového dodavatele.
Co je potřeba pro převod
  1. Delegovaný tenant na TD SYNNEX.
  2. ID jednotlivých subskripcí od zákazníka.
  3. Název stávajícího distributora a jeho tenant ID.
Pokud máte jakékoliv dotazy nebo potřebujete další informace, neváhejte nás kontaktovat na adrese microsoft.cz@tdsynnex.com.