GDAP role - prodloužení

 
 

Novinky, Modern Workplace, Tech Data Value
08 VIII 24 Author: Andrea Gafrikova

rádi bychom vás informovali o důležitosti prodloužení administrátorských oprávnění v rámci GDAP (Granular Delegated Admin Privileges), jelikož společnost Microsoft začala zasílat notifikace o blížící se expiraci těchto oprávnění. Tento proces je nezbytný pro zachování kontinuity správy cloudových služeb vašich zákazníků a pro zajištění neomezeného přístupu k potřebným nástrojům.

 

GDAP role nemá vliv na funkčnost služeb u zákazníka. Jedná se pouze o role „dodatečných oprávnění“.

 

K čemu je GDAP (zjednodušeně):

GDAP oprávnění slouží k jednodušší správě vašich zákazníků, tedy většinu administrativních úkonů můžete provádět přímo ze svého Partnerského centra.

Tato metoda je pro jednodušší úkony (reset hesel, vytvoření nového uživatele, přiřazení licence, domény atp.) určitě jednodušší z pohledu přístupu k tenantu zákazníka a také bezpečnější. Více o roli GDAP se dočtete zde.

Role jsou dvojí - jednu máme vždy my jako distributor a druhou máte vždy vy jakožto partner. Je tedy třeba počítat s tím, že zákazník bude dostávat i notifikace ohledně expirace rolí TD SYNNEX. Tyto notifikace jsou zasílány přímo Microsoftem a my je nemůžeme nijak ovlivnit.

 

Co to znamená:

  • Expirace oprávnění MLT: Není nutné podnikat žádné kroky, pokud již máte nastavené nové GDAP role.
  • Expirace GDAP oprávnění TD SYNNEX: Je nutné prodloužit oprávnění prostřednictvím platformy StreamOne ION.
  • Expirace GDAP oprávnění s vámi jakožto partnerem: Je nezbytné prodloužit tato oprávnění v Microsoft Partnerském Centru.

 

Jak prodloužit GDAP oprávnění:

  • Prodloužení v Microsoft Partner Center: Přihlaste se do Microsoft Partner Center, vyhledejte expirující vztahy a obnovte je prostřednictvím generování nové žádosti. „Request for new relationship“, kterou zákazník musí následně akceptovat.
  • Automatické prodloužení: V Microsoft Partner Center můžete nastavit automatické obnovování oprávnění na 6 měsíců nebo na období 1-730 dní. Pro možnost automatického prodloužení je potřeba odebrat roli Globálního Administrátora.
  • Platforma StreamOne ION: Pro prodloužení oprávnění TD SYNNEX postupujte v platformě StreamOne ION v sekci SecOps.

Proč je to důležité:

Zajištěním včasného prodloužení těchto oprávnění předejdete možným výpadkům v přístupu k administrativním funkcím a budete moci nadále efektivně spravovat cloudové služby svých zákazníků.

 

Další zdroje:

FAQ k GDAP

Jaké role vybrat a k čemu jednotlivé role slouží

 

V případě jakýchkoli dotazů či potřeby asistence s procesem prodloužení nás prosím neváhejte kontaktovat.

 

S pozdravem

Tým Microsoft