Newsletter Azure - Březen 2024

 
 

Hybrid Cloud
01 III 24 Author: Tým Azure

Cloud Innovation Workshop: Microsoft Fabric, Azure synapse, Databricks in Focus

Dne 5. března proběhne v našem academy centru workshop ve spolupráci se společností IPS AG pro všechny, kteří se zajímají o cloudové technologie, a zejména pro ty, kdo chtějí pochopit, jak využít Microsoft Fabric, Azure synapse a Databricks pro inovace ve svých projektech a podnikání. Registrace zde

Vylepšení v Azure Key Vault

Microsoft oznamujeme general availability FIPS 140-2 Level 3 HSM pro Azure Key Vault.

Prémiové HSM Azure Key Vault mají nyní certifikaci PCI DSS a PCI 3DS, což znamená, že splňují bezpečnostní požadavky standardu PCI (Payment Card Industry Data Security Standard). DSS a Payment Card Industry 3-D Secure (PCI 3DS).

Azure Managed HSM Overview - Azure Managed HSM | Microsoft Learn

Azure Firewall: Flow Trace Logs a automatické škálování na základě počtu připojení

Flow Trace Logs je nyní schopné zobrazit další TCP handshake logy, jako například SYN-ACK, FIN, FIN-ACK, RST, a INVALID. Toto je velmi užitečné pro identifikaci packet drops nebo asymetrického routingu.

Enable Top flows and Flow trace logs in Azure Firewall | Microsoft Learn

Azure Firewall kromě propustnosti a využití procesoru, nyní dokáže automaticky škálovat na základě počtu připojení, . To poskytuje výhodu, že Váš firewall škáluje s podrobnějšími informacemi na základě trafficu.

Azure Firewall FAQ | Microsoft Learn

Public preview: Migration service in Azure Database for PostgreSQL

Migrace Azure Database for PostgreSQL je nyní v public preview! Tato novinka je přizpůsobena tak, aby zjednodušila přesun Vašich PostgreSQL workloads do Azure. Služba poskytuje bezproblémovou, plně řízenou migraci, která je zběhlá ve zpracování jak schématu, tak migraci dat bez omezení velikosti. Díky toho můžete eliminovat komplexní setup prostředí a zajistí hladký přechod. Migrací získáte vylepšený výkon, robustní zabezpečení a zjednodušenou správu.

Migration service in Azure Database for PostgreSQL - Azure Database for PostgreSQL - Flexible Server | Microsoft Learn