Objevte nový AI Assistant v Adobe Acrobat - Vaše práce bude efektivnější!

 
 

Novinky, Cognitive Computing
16 VII 24 Author: Natália Sztolariková

S radostí vám přinášíme novinku od společnosti Adobe, která zásadně změní způsob, jakým pracujeme s digitálními dokumenty. Adobe představilo průlomového AI Assistenta, který může být součástí i Vašeho Adobe Acrobat. Tento inovativní nástroj využívá generativní AI ke zvýšení produktivity a efektivity tím, že poskytuje inteligentní funkce pro správu dokumentů.

 

Co je AI asistent?

AI asistent od Adobe je nový generativní nástroj umělé inteligence integrovaný do aplikací Adobe Acrobat, který byl představen v beta verzi 20. února 2024. S AI asistentem mohou uživatelé generovat souhrny, získávat vhledy, odpovídat na otázky a formátovat informace pro sdílení v e-mailech, zprávách a prezentacích. Tento nástroj má potenciál odemknout novou hodnotu z informací obsažených v miliardách PDF souborů po celém světě. Tento nástroj využívá pokročilé technologie umělé inteligence k usnadnění práce s PDF dokumenty a nabízí několik klíčových funkcí:

  • Konverzační rozhraní: AI asistent komunikuje s uživateli prostřednictvím přirozeného a intuitivního konverzačního rozhraní. Dokáže doporučovat otázky na základě obsahu PDF a odpovídat na otázky týkající se dokumentu.
  • Generativní shrnutí: Uživatelé mohou získat stručné přehledy dlouhých dokumentů, což šetří čas a usnadňuje pochopení hlavního obsahu.
  • Doporučené otázky a odpovědi: AI Assistent nabízí otázky a odpovědi na základě obsahu vašich dokumentů.
  • Inteligentní citace: AI asistent generuje přesné citace, což zajišťuje spolehlivost informací.
  • Snadná navigace: Klikatelné odkazy v dokumentech pomáhají uživatelům efektivně procházet dlouhé texty a zaměřit se na nejdůležitější informace.
  • Formátované výstupy: Konsolidujte a formátujte informace či data do klíčových bodů, připravených e-mailů a profesionálních prezentací.
  • Bezpečnost a ochrana údajů: Adobe zajišťuje, že všechny interakce s AI asistentem dodržují přísné bezpečnostní protokoly. Data uživatelů nejsou ukládána ani používána pro trénink AI modelů bez jejich výslovného souhlasu.
  • Podpora různých formátů: AI asistent je univerzální a pracuje nejen s PDF, ale také s dokumenty ve formátu Word, prezentacemi PowerPoint a zápisy ze schůzí, a dalšími dokumenty. 

Výhody pro zákazníky

AI asistent nabízí řadu výhod pro různé typy uživatelů:

  • Zvýšená produktivita: Automatizací běžných úkolů, jako je sumarizace dokumentů a získávání klíčových informací, umožňuje uživatelům soustředit se na strategičtější aktivity.
  • Vylepšená spolupráce: Funkce jako inteligentní citace a formátované výstupy usnadňují hladkou spolupráci, zejména v profesionálním prostředí.
  • Úspora času: Rychlá navigace a generativní souhrny pomáhají uživatelům rychleji nalézt a zpracovat informace, čímž se zkracuje čas strávený správou dokumentů.

Budoucí vývoj

Vizí Adobe pro AI asistenta sahá mnohem dále než jeho současné schopnosti. Plánované aktualizace zahrnují:

  • Vhledy napříč dokumenty: AI asistent bude brzy schopen analyzovat a extrahovat informace z více dokumentů a formátů, poskytující komplexní přehledy.
  • AI-poháněné psaní a editace: Budoucí aktualizace umožní uživatelům rychle generovat první návrhy, upravovat obsah a přizpůsobovat hlas a tón dokumentů.
  • Vylepšená spolupráce na dokumentech: AI-podporované recenze zjednoduší digitální spolupráci analýzou zpětné vazby, navrhováním změn a řešením konfliktních komentářů.

Závěr

AI asistent od Adobe představuje významný krok vpřed v oblasti správy digitálních dokumentů. Integrací špičkové generativní AI technologie Adobe zefektivňuje a zinteligentňuje práci s dokumenty. Ať už jste projektový manažer, obchodní profesionál, student nebo člen týmu sociálních médií, AI asistent je navržen tak, aby zvýšil vaši produktivitu a zjednodušil váš pracovní postup.

Doporučujeme vám začít využívat AI asistenta, abyste se sami mohli přesvědčit, jak přínosný může být pro vaše zákazníky. Sledujte další novinky, protože Adobe pokračuje v inovacích a rozšiřování schopností AI asistenta v aplikacích Adobe Acrobat.

Pro vice informací o Adobe klikněte zde: InTouch (tdsynnex.com)